De Valkenberg
Valkenberglaan 35B
7313 BL Apeldoorn
Telefoon 055 - 3557543
info@devalkenberg.nl
Dit is het digitale verhalenboek van
dr Wim H. Nijhof, historicus en publicist. U vindt hier informatie over zijn boeken en over artikelen die zijn gepubliceerd in diverse tijdschriften en dagbladen. Aandachtsvelden zijn de historie van Apeldoorn, van het Nationale Park De Hoge Veluwe en van de textielindustrie in Twente. Een onderwerp van voortdurende studie is de sociale strijd in de textielstad Enschede, zijn geboorteplaats.

Wim Nijhof

De Valkenberg is een heuvel aan de westkant van Apeldoorn, niet ver van Paleis Het Loo. Hier konden vroeger de koninklijke valkeniers de reigers van verre zien aankomen, de vogels waren een prooi voor de jachtvalken.
Wim H. Nijhof woont aan de Valkenberglaan in Apeldoorn. De Valkenberg is de naam waaronder hij zijn publicitaire activiteiten uitvoert.

De Valkenberg
 

 

jachthuis

Het Jachthuis in Hoog-Soeren

Lieren

Monumentale boerderij in Lieren

waardmanshuisjt

Eind 2008 is het Waardmanshuisje in Apeldoorn afgebroken

Oude boerderijen, monumenten van het platteland

In dit dossier van 36 pagina's vertelt Wim H.Nijhof vooral veel over de ruim dertig gemeentelijke agrarische monumenten in Apeldoorn en de dorpen Beekbergen, De Beemte, Hoog-Soeren, Klarenbeek, Lieren, Loenen, Wenum-Wiesel, Woudhuis en Uddel. Daarbij besteedt hij ook aandacht aan de agrarische geschiedenis van deze dorpen. Inleidende hoofdstukken gaan over de historie van het boerenwerk in relatie tot de boerderijen in Nederland, de Veluwe en in Apeldoorn. In de uitgave staan zo'n vijftig illustraties, voornamelijk foto's van de monumentale boerderijen.

 

 

deValkenberg.nl