De Valkenberg
Valkenberglaan 35B
7313 BL Apeldoorn
Telefoon 055 - 3557543
info@devalkenberg.nl
Dit is het digitale verhalenboek van
dr Wim H. Nijhof, historicus en publicist. U vindt hier informatie over zijn boeken en over artikelen die zijn gepubliceerd in diverse tijdschriften en dagbladen. Aandachtsvelden zijn de historie van Apeldoorn, van het Nationale Park De Hoge Veluwe en van de textielindustrie in Twente. Een onderwerp van voortdurende studie is de sociale strijd in de textielstad Enschede, zijn geboorteplaats.

Wim Nijhof

De Valkenberg is een heuvel aan de westkant van Apeldoorn, niet ver van Paleis Het Loo. Hier konden vroeger de koninklijke valkeniers de reigers van verre zien aankomen, de vogels waren een prooi voor de jachtvalken.
Wim H. Nijhof woont aan de Valkenberglaan in Apeldoorn. De Valkenberg is de naam waaronder hij zijn publicitaire activiteiten uitvoert.

De Valkenberg
 

Station

Station Apeldoorn

Verhalen van vroeger

Wim H. Nijhof schrijft met enige regelmaat artikelen in de Stentor/Apeldoornse Courant over cultuurhistorische aspecten van actuele gebeurtenissen in Apeldoorn en de dorpen. Een te koop staand landhuis blijkt bij nader onderzoek een boeiende historie te hebben. Een gerestaureerde villa in Klarenbeek wint de jaarlijkse restauratieprijs van de Stichting Apeldoornse Monumenten en heeft in de geschiedenis van het dorp een belangrijke rol gespeeld. De Klompenschool aan de Tenderlaan staat op de nominatie gemeentelijk monument te worden; een duik in de geschiedenis van de school levert een boeiend artikel op. Het nieuws dat Apeldoorn nieuwe stations krijgt in De Maten en Osseveld is aanleiding voor een artikel vol historische wetenswaardigheden over de spoorlijnen van en naar Apeldoorn. Zo zoekt de auteur, steeds in samenwerking met de Apeldoornse stadsredacteuren van de Stentor, naar actuele onderwerpen met een rijke cultuurhistorische lading. In dit dossier staan ruim dertig artikelen die in 2003 en 2004 in de Stentor zijn verschenen.

 

 

deValkenberg.nl