De Valkenberg
Valkenberglaan 35B
7313 BL Apeldoorn
Telefoon 055 - 3552201
Mobiel 06 - 53409048
info@devalkenberg.nl
Dit is het digitale verhalenboek van
dr Wim H. Nijhof, historicus en publicist. U vindt hier informatie over zijn boeken en over artikelen die zijn gepubliceerd in diverse tijdschriften en dagbladen. Aandachtsvelden zijn de historie van Apeldoorn, van het Nationale Park De Hoge Veluwe en van de textielindustrie in Twente. Een onderwerp van voortdurende studie is de sociale strijd in de textielstad Enschede, zijn geboorteplaats.

Wim Nijhof

De Valkenberg is een heuvel aan de westkant van Apeldoorn, niet ver van Paleis Het Loo. Hier konden vroeger de koninklijke valkeniers de reigers van verre zien aankomen, de vogels waren een prooi voor de jachtvalken.
Wim H. Nijhof woont aan de Valkenberglaan in Apeldoorn. De Valkenberg is de naam waaronder hij zijn publicitaire activiteiten uitvoert.

De Valkenberg
 

Laatste nieuws:De Stijl heeft wortels in Twente!
Lees De weidse wereld van Woudlooper


Begin 2017 verschijnt het boek De weidse wereld van Woudlooper. Het gaat over het leven van de Enschedese textielfabrikant Gerrit Jan van Heek jr. (1880-1957). Met een exclusieve inlay over bekende kunstenaars die in en om het landgoed Het Lankheet in Haaksbergen de natuur en vooral de Oostendorper Watermolen hebben vereeuwigd. Wist u dat De Stijl van Piet Mondriaan en Bart van der Leck wortels heeft in Twente? Het boek telt bijna vierhonderd pagina?s en is ruim voorzien van illustraties.

deValkenberg.nl